Синиці лісові маленькі пташки, їх можна побачити не тільки в лісах, а й у міських парках і садах.

Синиця - птахи з гострим коротким дзьобом і контрастним кольором пір'я голови, іноді з чубком. У природі зустрічаються кілька видів синиць: Лазарівка, велика, московка, гаичка, чубата.

Синички гдездятся, в основному, до дуплах. Восени й зими вони кочують невеличкими зграйками з іншими пташками: с повзики, пищухами, дятлами. У природі харчуються насінням й комахами. У зимовий час мешкають у міських садах, парках, селищах, в пошуках їжі шукають годівниці, приготовані людьми. У морози забираються під сніг у коріння дерев або чагарників або у дупла дерев.

Синички - НЕ перелітні птахи, вони зимують на місці у будь-які морози, Взимку синиці переважно харчуються насінням смерекових шишок ізаготавлівают себе харчі на зиму круглий рік.


Основну масу свого корму синиця готує навесні й улітку. Приховують синиці до15 кгсемян, вони хороші заготівельники, але не завжди здатні знайти те, що складували.

У містах, в основному, зустрічаються великі синиці, лазоревки мешкають в в змішаних лісах, багато московки ведуть осілий спосіб життя, але є і мігруючі навесні і восени птахи.

Щоб допомогти зимуючим в морози птахам дожити до весни необхідна людська допомогу. Вивішуйте взимку годівниці і синички будуть нас радувати цілий рік.